Pasta paprykowa

post_photo

grudzień 20, 2015

3 kg papryki

3 główki czosnku

3 łyżeczki ostrej sproszkowanej papryki (można mniej, można więcej)

½ kg cukru (ja dałam połowę)

1 szklanka octu 10% (ja dałam połowę)

½ szklanka oleju kujawskiego

3 łyżki soli

3 słoiczki koncentratu pomidorowego Łowicz 

Paprykę oczyścić z pestek, zmielić na maszynce o małych oczkach razem z czosnkiem, dodać pozostałe składniki. Gotować około 40 minut. Po gotowaniu zblendować. Wkładać do słoików, słoik do góry dnem.

(Ja wszystko ztermomiksowałam na surowo i potem gotowałam i na końcu jeszcze raz potraktowałam blenderem.

Dodałam też jeszcze od siebie trochę selera naciowego, natki pietruszki i kopru.)



Tagi:
Kategoria: Przepisy

Sylwia Jeremiejewicz - Szymańska

user_avatar

Z wykształcenia ekonomista, zawodowo zajmuje się szeroko pojętym marketingiem, prywatnie mama dwójki chłopców i żona trzeciego. Sport w moim życiu zawsze był ważny –jako dziecko marzyłam aby być baletnicą, łyżwiarką figurową albo tenisistką – jednak, jak to w życiu, priorytety się zmieniają. Aktualnie bardzo ciężko pracuję nad poprawą kondycji i wyglądu z Fitness Tribe’em – i o tym właśnie będę pisać.


Dodaj komentarz

Musisz być zalogowany, aby napisać odpowiedź.